Over mij

Liefde voor zingen

Muziek is voor zo lang ik mij herinner mijn uitlaatklep. Als jong meisje was ik altijd aan het dansen en als tiener ontdekte ik dat ik zingen erg leuk vond. Op mijn vijftiende kreeg ik mijn eerste gitaar van mijn vader. Elke dag maakte ik muziek. Al gauw ontdekte ik ook de liefde voor piano. Op 16-jarige leeftijd deed ik toelating voor het Conservatorium in Maastricht voor de opleiding Docent Muziek. En toen liep ik vast. Ik vergeleek mezelf met klasgenoten die veel meer ervaring hadden en in mijn ogen ‘echt’ konden spelen. Ik stopte na het eerste jaar met de opleiding en heb jarenlang weinig muziek gemaakt. Na wederom een moeilijke periode in mijn leven besloot ik in 2020 dat ik muziek niet meer uit mijn leven ging laten verdwijnen. Ik vind het heerlijk om te zingen tijdens trouwceremonies omdat ik daar in een intieme setting muziek kan brengen die bij me past. 

Mijn favoriete bloem is de zonnebloem. Tijdens onze eigen bruiloft op 6 september in 2019 hadden we zonnebloemen. Mijn man geeft me elk jaar een bos zonnebloemen voor onze trouwdag : )

Vier de liefde

Het thema van onze bruiloft was Vier de Liefde. Tijdens de ceremonie zong ik Dich Bis de Leefde, een vertaling in het Venloosch dialect van Jij Bent de Liefde. Mijn vader begeleidde mij op gitaar. De overige muzikale invulling werd verzorgd door een live band gevormd door pianist Ruud Jacobs, gitarist Bart Jacobs en zanger Frank Donders. Dit maakte onze trouwceremonie extra speciaal. 

Alexander Smit

Zin in het leven

Mijn favoriete quote is: “De zin van het leven is dat je er zin in hebt!” Naast zingen haal ik veel plezier uit mijn werk als online communicatie medewerker bij Bureau Tint in Reuver. Daarnaast help ik vanuit mijn eigen praktijk mensen de taal hun emoties te begrijpen en laat ik hen inzien dat gedachten een enorme invloed hebben op hun gevoel. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Venlo. Als vegetariër probeer ik graag plantaardige recepten uit en ga ik graag met mijn gezin erop uit met ons VW camper busje. Als persoon zie ik mezelf als oprecht, positief en creatief. Van hardlopen of wandelen in de natuur kom ik helemaal tot rust en yin yoga zorgt ervoor dat ik flexibel en in mijn lijf blijf.